L´Ajuntament de Sant Vicenç ha registrat des de principi d'any un total de nou denúncies per incompliment de l´ordenança municipal de tinença d´animals de companyia. La Policia Local ha començat a efectuar les primeres denúncies després de donar uns mesos de marge i informar la ciutadania de l´entrada en vigor de l´ordenança el passat mes d´agost.

Del total de denúncies registrades fins al moment, tres són per dur animals potencialment perillosos a la via pública sense lligar, dues per no recollir les deposicions, dues per tenir els gossos sense lligar, una per no tenir l´animal registrat al cens municipal i la darrera per no tenir concertada l´assegurança de responsabilitat civil per als gossos potencialment perillosos.

En paral·lel a les sancions, l´Ajuntament ha iniciat els requeriments per la regularització dels tràmits administratius pels quals alguns propietaris i propietàries han estat sancionats. Les sancions a què s´enfronten els propietaris són d´entre 220 i 330 euros per no recollir les deposicions dels animals, entre 100 i 150 euros per accedir amb animals a zones on no es permet, o 2.400 euros per no disposar de la llicència per a la tinença i conducció d´animals potencialment perillosos.