02 de abril de 2018
02.04.2018
40 Años
40 Años

Alumnes de Navàs ideen un projecte cultural per a estudiants europeus

L'institut escola Sant Jordi ensenya com es crea un grup d'animació local a alumnes de Grècia, Àustria i Polònia

02.04.2018 | 00:12

Alumnes de l'institut escola Sant Jordi de Navàs estan desenvolupant un projecte de caire social i cultural per exportar-ne el seu contingut a altres països europeus. És fruit la participació d'aquest centre en el projecte Erasmus + per als cursos 2017-2019, en què participen diversos instituts d'arreu d'Europa per intercanviar coneixements i experiències mitjançant el disseny d'algun projecte o activitat que després els altres paísos adapten a la seva pròpia realitat. A tot Catalunya hi ha 80 projectes com aquest, i 18 centres en són coordinadors, entre ells el de Navàs.

En aquesta primera etapa, l'institut escola de Navàs ha treballat en la creació d'un grup d'animació per al poble amb grallers, percussió i xanquers, que serveix com a model als altres centres per crear també una proposta semblant.

El projecte porta per nom «ser emprenedors socials: emprenedoria social per activar el batec de les nostres escoles i dels nostres pobles», i ja ha donat els seus primers fruits. I és que Navàs comparteix l'experiència amb alumnesd d'Àustria, Grècia i Polònia, i ja han pres els primers contactes, fins al punt que auqests socis europeus han après a tocar el flabiol de gralla, a construir xanques i a caminar-hi, i a com fer llargs els pantalons dels xanquers. Va ser en una visita que aquests socis van fer a Navàs el febrer, i ara ha estat el torn dels navassencs (un total de 20 alumnes) que han viatjat fins a Creta per aprendre el seu projecte. El curs vinent hi haurà intercanvis amb Polònia i Àustria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18