Les dues coles de Caramelles de Sant Salvador de Guardiola (dels Quintos de Guardiola i del Vi bo de Salelles) han omplert carrers, camins i masies amb cançons i balls aquest cap de setmana de Pasqua.

Enguany les referències al procés han estat inevitables, tant a la part cantada com a la ballada, especialment després que el passat Nadal els Pastorets de Guardiola fossin protagonistes al programa Espejo Público d´Antena 3 per un suposat cas d´adoctrinament independentista. Precisament, una de les peces cantades per la Colla dels Quintos ha estat una adaptació del pasdoble "Que viva España" rebatejat amb el títol "Pasdoble del 155 - Que viva la Hucha" que ha fet broma de la situació viscuda aquests darrers mesos. El repertori de cant també ha inclòs la famosa havanera "Mariner de terra endins".

Pel que fa als balls, cal destacar l´augment de nens i nenes que han participat en els diferents grups, que han interpretat balls de bastons i dansa tradicional agrupats en diferents nivells per edats. Els adults han fet també dansa i balls de bastons, amb la novetat aquest any del canvi de color de les barretines dels dansaires.

La trobada de les dues colles a la Plaça de l´Església de Sant Salvador ha estat com sempre el plat fort de les Caramelles. La tradicional batalla de les corrandes, on els dos grups rivalitzen en imaginació, ha tingut un final sorpresa. Per primera vegada han cantat una corranda conjunta en homenatge als presos i exiliats catalans.

Les dues intenses jornades han acabat aquest diumenge de Pasqua amb una arrossada de germanor al pavelló poliesportiu amb tots els dansaires i cantaires de les dues colles i els seus acompanyants. Un merescut àpat que ha posat el punt i final a la festa. Les Caramelles de Sant Sant Salvador de Guardiola estan en un molt bon moment i tenen un relleu generacional assegurat per als propers anys.