Cotxes plens amb famílies senceres van fer cap ahir al tradicional aplec del santuari de Joncadella, que cada dilluns de Pasqua organitzen els Amics de Joncadella amb diverses propostes religioses i culturals. Aquesta vegada el temps va ser un bon aliat de la jornada, especialment durant el matí, moment en què van passar pel santuari prop de 700 persones. «N'hi ha que vénen una estona, marxen i després en vénen uns altres», explicava el president de l'entitat organitzadora, Albert Puigdellívol, amb previsió de repetir una bona entrada a la tarda.

Els actes van començar de bon matí, amb un repic de campanes a les 8, però va ser en les hores posteriors que el santuari i el seu entorn es van anar omplint; amb la missa amenitzada pels cants i el concert de la coral Font del Fil, i amb la posterior actuació de l'esbart La Verbena, amb diversos grups de ballets. Tot plegat, es va acompanyar del tradicional esmorzar de germanor a base de pa torrat amb botifarra. A les 12 del migdia se n'havien venut més de 300, sense comptar les de l'organització i col·laboradors. De cara a la tarda hi havia programada una pregària mariana, i una audició de sardanes amb la Cobla Súria.

La bona assistència es feia evident amb la corrua de vehicles aparcats a banda i banda de la carretera d'accés. A diferència d'altres edicions en què s'habilitava una part del camp de terra adjacent, aquest cop només es preveien els marges del vial, i això obligava a maniobrar i a caminar un tros més.