09 de abril de 2018
09.04.2018
40 Años
40 Años

Ensenyament tancarà una classe de P3 a l'escola Riu d'Or de Santpedor

El Departament justifica aquesta reducció d'11 grups a Catalunya davant la davallada demogràfica

10.04.2018 | 08:09
Una imatge de l´escola.

El Departament d'Ensenyament ha confirmat aquest dilluns que el curs que ve es tancaran almenys 11 línies de P3 en escoles públiques de Catalunya, en comptes dels 15 que ha denunciat la FaPaC. Entre elles hi ha un grup a l'escola Riu d'Or de Santpedor.

Així, es tancarà un grup en cadascun d'aquests centres d'Infantil i Primària: Malagrida, a Olot; Riu d'Or, a Santpedor (Bages); Saltells, a Cerdanyola del Vallès; Castell Ciuró, a Molins de Rei; Pinetons, a Ripollet; Ítaca, a Vilanova i la Geltrú; el Joan Rebull i l'Isabel Besora, a Reus; Jaume Balmes, a Corbera de Llobregat; Virolet, a Sabadell; i Àngels Alemany, a Lloret de Mar.

De la resta d'escoles que la FAPAC denunciava que tancarien una línia, el departament explica que Sabadell, en el global de la ciutat, augmenta un grup, perquè creix en una escola la línia que tanca al Virolet per falta d'espai, ja que 4t i 5è de Primària tenen tres línies i només hi cap una de P3. Al Maresme, la Sant Cristòfol de Premià de Mar no tanca cap grup, i les tres de Mataró, Antonio Machado, Germans Bartomeu i Tomàs Viñas, tampoc perden cap grup. De fet, les dues últimes es converteixen en institut-escola. L'escola Ítaca de Vilanova perd una línia de P3, però la guanya l'escola La Ginesta, de la mateixa localitat.

D'altra banda, Ensenyament ha xifrat en la meitat els tancaments de línies en escoles públiques dels últims anys que ha denunciat la FaPaC. Així, segons l'entitat, dels 675 grups tancats, 551 són de l'escola pública, un 81%, i 124 de la concertada. Però segons Ensenyament, amb les dades d'oferta definitiva des del curs 2011-2012 fins l'actual, la xifra es redueix a la meitat, i assegura que quan hi ha hagut creixement de grups, qui més s'ha beneficiat ha estat l'escola pública.

Entre el 2011 i el 2018, han nascut 1.743 nens menys. Tot i això, la FaPaC alerta que els possibles tancaments es duen a terme en poblacions on també hi ha escola concertada i denuncia que, en canvi, aquesta no deixa d'oferir els grups.

Segons la presidenta de la FaPaC, Belén Tascón, aquestes dades demostren que mentre la natalitat ha caigut un 19,5%, els grups de P3 públics han disminuït en un 20,7% mentre que els de la concertada només un 11,16%.

La FaPaC considera que la davallada demogràfica amb què el Departament justifica aquesta reducció de grups afecta únicament a l'escola pública i l'acusa de fer una mala planificació amb la voluntat de traspassar alumnat dels centres públics als concertats.

En una roda de premsa, la presidenta de l'entitat, Belén Tascón, ha assegurat que a la Secundària, l'escola concertada ofereix més grups dels que caldrien, mentre que a la pública no s'han cobert les necessitats. D'aquesta manera, per Tascón ''la sobreoferta'' a la concertada, ''incentiva'' les famílies a aposta per la concertada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18