La pluja va condicionar, ahir, l'últim dia de la Fira d'Artés, que va congregar menys assistents que en altres convocatòries. Tot i així, durant la jornada de dissabte, el temps va aguantar i milers de persones van visitar el certamen.

Però aquest any, a més de la pluja, la fira ha estat marcada per l'agressió ultra que hi va haver al poble divendres passat de matinada. Les dues persones ferides van ser agredides mentre penjaven llaços grocs. Els dos ferits ja han presentat una denúncia als Mossos. Aquest fet va marcar el to de la fira al llarg del cap de setmana.

«Malgrat la pluja, hi ha hagut força moviment durant tot el dia», remarcava ahir l'alcalde d'Artés, Ernest Clotet. La imatge dels assistents passejant amb el paraigua va allargar-se durant tot diumenge. Aquest fet va provocar que ahir se suspenguessin algunes activitats que estaven previstes per fer jugar els més petits. «S'han cancel·lat algunes activitats esportives i teatrals, però s'han mantingut els tallers de maquillatge o les xerrades de les ADF», remarcava l'alcalde.

De fet, una de les novetats que havia presentat la fira enguany se centrava a oferir activitats per als infants. Com la proposta Gira la fira, que convidava el públic familiar a fer un recorregut d'activitats amb els infants. En concret, els menuts podien passejar per vuit espais que oferien activitats diverses, des de propostes esportives fins a tallers de teatre. «Aquesta proposta va tenir una gran participació dissabte i l'any que ve repetirem la iniciativa», va assegurar Clotet. L'automoció i la maquinària van ser l'eix central de la fira, amb una cinquantena d'expositors que ocupaven el passeig Diagonal. L'artesania també va tenir una cinquantena de parades més.