L’escola pública Riu d’Or de Santpedor podria perdre el proper curs una de les dues línies de P3 que s’hi imparteixen. Així consta en un llistat del departament d’Ensenyament, on figuren deu centres més de tot Catalunya.

La Generalitat justifica aquest tancament per la davallada demogràfica, i si es confirmés, deixaria Santpedor amb només 3 línies dee P3 respecte les 4 que té ara: 2 a l’escola Riu d’Or, una a la Serreta (que també és pública), i una més a l’escola Llissach (que és concertada).

L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, lamenta aquesta decisió, si bé ha assegurat a aquest diari que «no és ferma», sinó que «es podria revertir si hi ha prou demanda» i les preinscripcions de P3 en aquesta escola, que comencen divendres, superen els 25 alumnes. Segons Codina, l’Ajuntament tindria el compromís de la Generalitat de mantenir la línia si es compleix aquest pronòstic.

De cara al curs vinent, Ensenyament ofereix 78.089 places de P3 a Catalunya, 869 més que el curs passat. Tot i així, l’oferta de grups baixa, i se’n perden dos a pública, i 3 més a la concertada.

En canvi, la situació és diferent a secundària. En el conjunt de Catalunya, els grups de primer curs d’ESO s’incrementen amb un total de 75, que suposen 2.358 places més, fins a un total de 85.860.