Unir Collbató amb el cim del Cavall Bernat de Montserrat és l'objectiu de l'acte Faran el cim, organitzat per l'Associació Catalana pels Drets Civils per reclamar la llibertat dels presos i donar suport als «exiliats polítics catalans». L'acte és previst el 28 d'abril i les inscripcions s'obren avui a la web de la Crida per la Llibertat.

L'acció organitzada per l'associació creada per familiars de presos i exiliats tindrà cinc trams de menys a més dificultat i consistirà a fer una cadena humana fins al cim del Cavall Bernat partint des de l'església de Collbató.

Segons Núria Camps, representant de l'Associació Crida per la Llibertat, l'esperit d'aquesta iniciativa és fer possible simbòlicament que els presos i exiliats polítics facin el cim, ja que actualment «estan privats de llibertat».

Els primers trams són «d'accessibilitat fàcil» i, per tant, tothom podrà fer-los. Pel que fa als últims, de dificultat més elevada, seran només per a especialistes. Durant el recorregut s'aniran passant de mà en mà fins a arribar al cim les fotos de tots els presos polítics.