L'ADF Pla de Bages, formada pels municipis de Manresa, Sant Fruitós de Bages i Sant Joan de Vilatorrada, celebrarà dissabte que ve, 21 d'abril, a la zona del Nexe i el Bosquet de Sant Fruitós de Bages, una festa oberta a tothom. L'esdeveniment començarà a les 9 del matí amb una botifarrada i s'allargarà fins al migdia amb un dinar popular.

Durant la jornada es podran veure vehicles de l'ADF i també del Secretariat de Federacions i ADF de Catalunya, de les policies locals, de protecció civil dels tres municipis i també de tots els altres cossos que intervenen en l'extinció dels incendis forestals com Bombers, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, SEM i Creu Roja. També vol ser un punt de trobada de totes les ADF del Bages i del Moianès.

A la zona de les piscines, hi haurà una fira amb empreses del sector que exposaran eines, material i roba, entre d'altres, i també s'hi farà demostració de tall amb motoserra i desbrossadores. També es farà una exposició de vehicles en miniatura de les ADF i altres cossos d'emergències i una mostra amb alguns vehicles antics dels Bombers de Manresa.

La festa inclourà una acte institucional, amb representants de les ADF, del Consell Comarcal, de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat. Un espai infantil, intercanvi d'insígnies de bombers i ADF, cursa popular i una gimcana són altres activitats que es faran durant tot el matí.