L'Escola Paidos de Sant Fruitós de Bages ha rebut la certificació d'escola emocionalment intel·ligent. El centre educatiu ha dedicat els darrers 5 anys a una implementació gradual d'aquesta metodologia, i ha rebut el reconeixement de la School Trainers (Universitat de Barcelona).

Fonts dels centre han explicat que «l'educació emocional és el procés educatiu que té com a objectiu el desenvolupament de competències emocionals». I afegeixen que «és un procés que s'inicia des de la primera infància i està present al llarg de tota la vida». Les mateixes fonts han indicat que la fonamentació teòrica de l'educació emocional no es limita a la intel·ligència emocional, sinó que pren en consideració altres referents com ara les aportacions de la neurociència, la tradició de les competències socials, l'autoestima, les investigacions sobre el benestar i la psicologia positiva».

L'equip de mestres i professors de l'escola Paidos ha participat en formacions, tallers i xerrades que ha permès implementar aquesta metodologia a l'escola. Des d'un millor coneixement de les poòpies emocions, els professorat hauria de poder identificar les emocions dels altres, per tal de poder controlar millor les emocions i poder prevenir els efectes negatius que aquests poguessin tenir. En un camp més positiu, el coneixement també els permet desenvolupar l'habilitat per generar emocions positives.