L’ADF Pla de Bages, que integra els municipis de Manresa, Sant Fruitós i Sant Joan, ha complert 30 anys, i ho ha commemorat aquest cap de setmana amb una jornada d’activitats a Sant Fruitós que s’han repartit entre el Nexe i el Bosquet.

La festa es va obrir al matí amb una botifarrada i es va cloure a la tarda després d’un dinar popular a la pista del Bosquet. Durant tota la jornada, els assistents van poder visitar les exposicions de vehicles de l’ADF, del Secretariat de Federacions i ADF de Catalunya, de els policies locals, de protecció civil dels tres municipis, i de la resta de cossos que participen en l’extinció dels incendis forestals: Bombers, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, SEM i Creu Roja.

Tot plegat es va complementar amb una fira d’empreses vinculades al sector, que exposaven eines, roba i material divers a les seves parades del pàrquing de la piscina. Els timbals dels grups Asmodaics & Goliaters de Sant Fruitós i els Batrakes de Manresa van acompanyar la parella de gegants Bombers de la Llacuna en una cercavila.

D’altra banda, a la sala gran del Nexe va tenir lloc l’acte institucional amb els parlaments de l’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés; del president de l’ADF Pla de Bages, Oriol Tarragó; del president de la Federació de les ADF Bages-Moianès, Xavier Jovés; del president comarcal del Bages, Agustí Comas; del director dels Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes; del regidor de Protecció Civil de l’Ajuntament de Manresa, Jaume Torras; i del vicepresident de la Diputació de Barcelona i president comarcal del Moianès, Dionís Guiteras.