La plaça de la Fira acollirà demà al llarg de tot el matí la quarta edició de la Fira de l'Oli i del Pa, que es preveu que aplegarà una vintena de parades en què són protagonistes aquests dos productes. La jornada coincideix amb el dia de mercat setmanal a Cardona. D'aquesta manera, els visitants també tindran al seu abast tots els productes del mercat i dels comerços locals, que sempre obren en diumenge.

A la fira, el pa de forner arribarà per mitjà d'un flequer local i d'un altre de Solsona. Pel que fa a l'oli, se'n podrà trobar de diferents varietats i procedències: l'oli de Pau i l'oli Canyal de l'Empordà; oli i vi de Calonge; els olis Migjorn del Berguedà, i diferents olis de les terres de Lleida i del Penedès.

A més, es podrà tastar i comprar vi d'aquests territoris, diverses marques de ratafia i altres productes singulars, així com alguns productes artesans que s'elaboren a Menorca.

Completaran l'oferta comercial algunes parades de productes no alimentaris, com ara la d'un artesà local que elabora espelmes a partir d'oli reciclat. La fira té un vessant pròpiament comercial i un altre de divulgatiu.