Més de 3.500 persones han pres part aquest dissabte en una cadena que uneix Collbató i el Cavall Bernat de Montserrat per reclamar l'alliberament dels presos independentistes i el retorn a Catalunya dels polítics exiliats.

L'engranatge de la cadena, convocada amb el lema 'Faran el Cim' per l'Associació Catalana pels Drets Civils, formada per familiars dels presos i exiliats, ha començat a funcionar a 2/4 d'11 del matí, quan les fotografies dels polítics han començat a passar de mà en mà, pujant el cim. Ja des de primera hora del matí, però, els participants s'havien dirigit caminant cadascú al seu tram assignat.

Abans de l'inici de la cadena, s'han fet diversos parlaments a la plaça de l'Església de Collbató, amb la presència de familiars dels empresonats. Entre aquests hi havia Laura Masvidal, l'esposa de Joaquim Forn, que ha agraït a tothom les mostres de suport.

A 2/4 d'11 ha arrencat pròpiament la cadena humana i des de l'extrem de Collbató han començat a circular setze fotos dels presos i exiliats polítics. De mà en mà, avancen fins al peu del Cavall Bernat. Allà, bombers i escaladors de la FEEC han pujat les fotografies fins al cim poc abans de 2/4 de 3 de la tarda, moment culminant de la cadena.

Un llaç groc al cim del Cavall Bernat

Un llaç groc al cim del Cavall Bernat

El recorregut total és de 8 quilòmetres, amb un desnivell positiu d'uns 650 metres.