L'Ajuntament d'Artés ha convocat un acte públic per explicar com funcionarà la nova taxa que aplicarà el curs vinent a l'escola bressol, i que s'aplicarà en virtut dels ingressos familiars. Serà un dels primers municipis de Catalunya (el primer al Bages) que aplicarà aquesta tarifa esglaonada, tal com ja va avançar aquest diari (vegeu edició del 16 de març). L'acte tindrà lloc el 15 de maig a la sala d'actes de Cal Sitjes.

El que ha aprovat el consistori per aplicar a les famílies usuàries de la llar d'infants és que, en lloc d'una taxa única com hi ha hagut fins al curs actual, amb un import igual per a tots (i que és l'habitual a tot arreu), a partir del proper curs (2018-2019) el que s'estableix és una escala de cinc preus mensuals i cada família pagarà el que se li assigni en funció dels seus ingressos.

Fins a aquest curs, paguen una quota única de 130 euros mensuals, i la proposta de l'equip de govern (CUP i ERC) ha estat establir la tarifa de preus del servei educatiu tenint en compte la capacitat econòmica de les famílies que l'utilitzen.

En concret, els preus aniran des dels 80 euros, la quota més baixa, fins als 150, la més alta. Entremig n'hi haurà tres més, de 100, 130 i 140 euros, respectivament.

Els trams proposats s'han calculat segons un paràmetre estandarditzat, l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya. Per tant, per tal de poder concretar i aplicar les quotes personalitzades l'Ajuntament accedirà a la informació fiscal de cada unitat familiar.