Anna Gabriel «té una casa i un treball interessant en l’àmbit de la solidaritat i la construcció política» en el seu exili a Suïssa. Sense entrar en detalls, l’advocat suís de l’exdiputada cupaire sallentina, Olivier Peter, ha explicat aquest divendres que Gabriel està bé i que ha trobat «moltes portes obertes» a Ginebra, on s’ha establert per un temps indeterminat, sabent que «si entra a Espanya serà detinguda i haurà de comparèixer davant l’Audiència Nacional». Peter ha fet aquestes declaracions en una conversa pública mantinguda amb l’exdiputada Mireia Vehí a Sallent, en el marc dels actes que el col·lectiu Free Anna Gabriel i el grup de suport Sallent Respon organitzen avui i demà en solidaritat amb la sallentina exiliada.

Amb prop d’un centenar de persones, l’acte ha omplert a vessar l’Ateneu Rocaus de Sallent on, després d’una conversa que ha pres un caire d’entrevista de Vehí cap a Peter, el públic també ha pogut intervenir. Entre altres coses, l’advocat ha explicat que Gabriel «no està amagada en un pis, sinó està denunciant al món la situació que viu Catalunya», i ho fa des de Ginebra, un emplaçament «important a nivell polític i diplomàtic, perquè hi ha moltes seus internacionals com l’ONU, ONGs, i és un lloc central des d’on es pot portar el discurs arreu del món».

Peter ha recordat que no hi ha cap ordre d’extradició contra Gabriel, però si que se la persegueix per un delicte de desobediència, si bé diu que «els arguments de l’estat espanyol són dèbils», i assegura que als ulls del dret internacional tant el cas de Gabriel com les detencions que s’han fet de polítics catalans «són arbitràries». L’advocat anima els catalans a mantenir el clam popular en defensa de la llibertat, i al mateix temps, la denúncia per la via dels tribunals internacionals «i arribar a Estrasburg» un cop esgotades les vies internes, «encara que el camí pugui semblar llarg».

El programa de suport a Gabriel continua aquest divendres al vespre amb concerts, i demà amb la segona i darrera jornada d’activitats, que també s’envoltarà de cares conegudes.

Durant el dia, els actes es concentraran a la plaça de Cal Teia. A les 12 hi actuaran els bastoners de Sallent i la colla bastonera del Montserratí, i a 1/4 d’1, els exdiputats de la CUP David Fernández i Isabel Vallet, i Natxo Calatayud, de la CUP València, presentaran el llibre «I parlem de vida! Discursos i conferències d’Anna Gabriel». Després hi haurà un vermut poeticomusical i un dinar popular.

A la tarda es reprendrà l’activitat amb una assemblea de Free Anna Gabriel, i un acte polític a les 5, novament a mb Vallet, i també amb Celeste Alías; David Sisó; la periodista i companya de Jordi Cuixart, Txell Bonet; la membre de la xarxa anti-repressió Ester Bages; i l’exdiputat Josep Manel Busqueta. A les 8 començarà la segona nit de concerts.