El bisbat de Vic reitera que la finca on hi ha l´ermita de Sant Pere de Vallhonesta i la casa del Campaner, de Sant Vicenç de Castellet, és de la seva propietat i que «sempre» ha actuat «segons la legalitat vigent». Fonts del bisbat van respondre ahir a aquest diari amb aquestes paraules al propietari dels béns, Joan Casajoana, que defensa amb una trentena de documents que les dues edificacions són de la seva propietat i pertanyen a la seva família des de fa generacions.

Per la seva banda, el bisbat va assegurar ahir que no ha actuat mai de manera arbitrària, i que ha aportat a cada moment «la documentació requerida». Tot i això, fonts de la diòcesi mantenen que no volen entrar en una «confrontació de documents a través dels mitjans de comunicació», ja que «no és l´àmbit adequat per dirimir aquest tipus de qüestions.

Finalment, el bisbat va reiterar el seu compromís amb el diàleg en aquest assumpte, i va instar l´afectat a resoldre el problema al més aviat millor.

Unió de Pagesos va denunciar els fets fa una setmana, els quals va qualificar d´«espoli». Divendres va insistir a demanar a ajuntaments, consells comarcals i propietaris de cases pairals i masies que comprovin si hi ha hagut més immatriculacions d´esglésies per part del bisbat de Vic.