La XI Trobada de Dones del Bages va celebrar l´onzena edició amb èxit de participació. Un total de 80 dones d´entre 34 i 82 anys vingudes de Sant Vicenç de Castellet, Castellbell i el Vilar, El Pont de Vilomara, Manresa, Súria, Sallent, Sant Mateu de Bages i Cardona es van reunir per realitzar diverses activitats amb l´apoderament femení com a fil conductor. La jornada, organitzada pel Servei d´Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Consell Comarcal, té l´objectiu d´afavorir la interacció, la coordinació i la construcció de xarxes i millorar l´entramat associatiu femení. Segons l´organització les participants es van mostrar molt satisfetes pel conjunt d´activitats realitzades, i van mostrar la seva predisposició a participar en la dotzena edició de la Trobada.

L´acte es va celebrar a l´Escola Puigsoler de Sant Vicenç de Castellet, i va comptar amb la participació del president del Consell Comarcal, Agustí Comas, i del conseller de l´àrea d´Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, els quals van agrair la participació i van remarcar la importància de l´esdeveniment. Comas va explicar a les assistents que «la Trobada de Dones és un espai imprescindible per reivindicar que la societat i les institucions han de treballar cap a la igualtat real entre dones i homes, i des del Consell n´estem plenament compromesos». En l´acte també hi van participar l´alcalde de Sant Vicenç de Castellet, Joan Torres Pérez, i la regidora de la Dona, Esther Sánchez Millan.

Les participants, d´orígens diversos, van participar conjuntament en tallers de manualitats, d´autoestima i redescobriment del propi cos, de bricolatge, d´apoderament femení i de salut. A més, van gaudir d´un espectacle teatral d´humor i improvisació en clau de gènere, a càrrec d´ImproBarcelona. Les dones van valorar molt positivament tots els aspectes de la Trobada, tals com l´organització, l´espai, el contingut dels tallers i l´activitat final.

La Trobada de Dones del Bages és un esdeveniment que, a més d´iniciativa del Consell Comarcal, compta amb la col·laboració de l´Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i enguany de l´Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet.