Els alumnes de 5è de primària de l´escola La Serreta de Santpedor han omplert tres caixes amb pijames i roba d´esport que han cedit a la Llar Sant Joan de Déu de Manresa, per repartir entre els nens que s´hi acullen, bàsicament de famílies refugiades. La iniciativa forma part d´un projecte educatiu amb què aquests alumnes han estat treballant al llarg del darrer trimestre dins de la matèria d´anglès, de manera que han desenvolupat tota la campanya en aquesta llengua, amb pòsters, presentacions, i un vídeo a YouTube.

La cloenda de la campanya amb l´entrega del material s´ha fet aquest dimarts al migdia a l´escola, amb presència del coordinador de la Llar Sant Joan de Déu, Ignasi Amat, que ha explicat que en aquest centre actualment s´atenen 81 persones (cap d´individual perquè tot són famílies), la meitat de les quals són menors de 16 anys, que seran els beneficiaris de la roba recollida. Després de parlar de la campanya en anglès, els alumnes han pogut conèixer com funciona la Llar a través de les diverses preguntes que han fet a Amat, i entre altres coses, els ha sorprès que provinguessin de països molt diversos.

A banda d´Amat i del propi personal de l´escola, en l´acte també hi ha assistit l´alcalde de Santpedor, Xavier Codina, que ha anunciat la intenció de l´Ajuntament de destinar properament un pis social vinculat a la Llar per acollir famílies de refugiats. També ha recordat que a Santpedor hi ha 21 famílies acollidores, que en el seu dia es van apuntar a la campanya Casa Nostra Casa Vostra, per ajudar les persones refugiades.