En el primer ple presidit pel nou govern de Castellnou, encapçalat ara per l'alcalde Domènec Òrrit, es va sotmetre a aprovació el nou cartipàs, que atorga responsabilitats amb cartera a cinc dels set membres que té l'executiu local, si bé els altres dos també participaran en comissions o en tasques en àrees concretes.

L'alcalde, Domènec Òrrit, tindrà Cultura, Educació, Hisenda, Comunicació i Promoció, i cobrarà un sou brut de 17.505 euros anuals per a una dedicació total, que és el que atorga la Generalitat per a poblacions d'entre 501 i 2.000 habitants, com és el cas de Castellnou.

El regidor Manel Valero serà el primer tinent d'alcalde, i responsable de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Festes, Obra Pública i Entitats. El segon tinent d'alcalde serà Lluís Thomen, que tindrà Joventut, Urbanisme i Esports. Tots dos tindran un sou brut de 600 euros mensuals. Finalment, Carme Llorens es cuidarà de Benestar Social, Gent Gran, i Salut i Dona; i Marina Navío, de Medi Ambient i Sostenibilitat. En tots dos casos, el sou serà de 250 euros bruts mensuals.

El cartipàs respon bàsicament a la disponibilitat de cada un dels membres del govern, i el salari s'ha dissenyat d'acord amb les dedicacions i les responsabilitats, apunta l'alcalde.

Aquesta nova estructura també implica un canvi en la periodicitat dels plens. Se'n farà un d'ordinari cada dos mesos, i es cobraran 100 euros per assistència. Aquest serà el tercer canvi en poc temps. A l'inici del mandat, els plens eren trimestrals, i es pagaven 150 euros per assistència; quan l'anterior equip de govern va quedar en minoria, l'oposició va forçar un canvi a plens mensuals, amb una retribució de 50 euros per assistència