Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Navàs, han detingut una veïna de Badalona de 55 anys, de nacionalitat equatoriana, acusada d'haver estafat 11.000 euros a una veïna de Navàs de 72 anys. La detinguda està acusada dels delictes d'estafa i d'amenaces.

La investigació es va iniciar el 18 d'abril, quan la víctima va denunciar a la Policia Local que havia fet una sèrie de compres a una comercial i que creia que l'estava estafant. Segons va explicar, fa quatre anys va rebre la visita de la dona, que li volia vendre un matalàs i uns llibres de medicina. La víctima ho va comprar i ho va pagar a través d'una financera.

Passat mig any, la mateixa comercial va tornar al domicili de la dona per reclamar-li 3.000 euros pel mateix matalàs. Tot i no entendre per què li tornava a reclamar els diners, els va acabar pagant en metàl·lic. Al cap de sis mesos, va tornar a pagar 1.500 euros més en efectiu pel mateix concepte.

Dos anys després de la primera compra, la comercial va tornar al domicili de la víctima per vendre-li nous productes. La dona, amenaçada perquè si no els comprava li faria pujar les quotes de la financera, ho va acceptar. Per fer-ho efectiu, va signar altres contractes amb noves financeres.

A principi d'any, la comercial, aprofitant-se de la vulnerabilitat de la víctima i del seu estat físic, li va fer comprar altres productes que no necessitava per 3.000 euros. Els pagaments es van anar fent diverses vegades, amb quotes d'entre 1.000 i 3.000 euros. Finalment, la víctima, que en total ja havia pagat 11.000 euros, es va decidir a denunciar el cas.