12 de maig de 2018
12.05.2018
40 Años
40 Años

Sallent busca un model més eficient de gestió de residus, i no descarta el porta a porta

El ple dóna suport a una moció d'ERC que planteja estudiar quin és el millor sistema per implementar

12.05.2018 | 07:19

El ple de l'Ajuntament de Sallent ha acordat per unanimitat la realització d'un estudi per determinar quin model s'ha d'implementar al municipi per tal d'aconseguir una recollida més sostenible dels residus, incloent-hi la possibilitat d'adoptar el sistema porta a porta, com han fet altres municipis de la comarca.

La proposta sorgeix arran d'una moció impulsada pel grup municipal d'ERC, a l'oposició, que va tenir el suport de tota la resta de formacions. L'objectiu és trobar la fórmula d'aconseguir arribar al 60 o 70 % de recollida selectiva neta l'any 2020.

La proposta es planteja tenint en compte la situació actual del municipi quant a la gestió de residus. Prenent com a referència les estadístiques oficials que elabora l'Agència de Residus de Catalunya, la recollida selectiva bruta a Sallent se situa actualment en el 38,01 %, molt lluny dels objectius fixats tant per les diectrius catalanes com europees en l'horitzó del 2020.

Així doncs, i a banda de l'estudi, la moció demana adherir el municipi a l'Estratègia Catalana Residu Zero, i avançar cap a la reducció i reaprofitament progressiu dels residus com a recursos. L'objectiu és assolir una producció global d'un màxim d'1,20 kg per habitant i dia de residus el 2020, i de 150 kg per habitant i any de producció de fracció resta. Tot plegat equival a una recollida selectiva neta superior al 60 %.

L'estudi que es realitzarà ha de trobar el model que s'aproximi més a aquests objectius i, si es considera oportú, adoptar el sistema de recollida porta a porta. Si fos així, Sallent s'afegiria als municipis bagencs de Santpedor, Artés, Navarcles i Navàs, que ja l'apliquen, i als de Súria i Avinyó, que estan en procés de començar-lo a implementar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema