Les cadires dels restaurants d'Avinyó eren plenes ahir al migdia. Tot i que el volum de visitants era molt similar al d'anys anteriors, des de l'Ajuntament asseguraven que hi havia més assistents de fora del Bages. «A la plaça Major hi havia un punt d'informació per als visitants, i s'hi han apropat moltes persones que no eren del Bages», explicava ahir l'alcalde del municipi.

Vilaseca es mostrava satisfet de la presència de visitants i assegurava que la fira cada cop és més coneguda per la campanya de difusió que fa el consistori i pel boca-orella. «Entre els visitants, hi havia la família d'una dona ja gran que com a regal d'aniversari han decidit anar a visitar la Fira dels Matiners», explicava.

La conclusió és que la celebració d'Avinyó cada cop està més consolidada a l'agenda festiva de la comarca. «És una fira que atrau perquè, a part de les recreacions històriques, hi ha un ambient molt agradable i les activitats són molt diverses, i inclouen des dels jocs infantils fins a l'exhibició de danses i músiques tradicionals», afirmava l'alcalde.

«D'altra banda, els amants de la telegrafia saben que aquí fem una exhibició única de com funcionava i això també atrau gent al poble», afegia.