L'Ajuntament de Navarcles ja ha enllestit les tasques de neteja dels fangs del llac i ha tornat a reomplir-lo d'aigua. D'aquesta manera, tal com estava previst, aquest dilluns s'han pogut iniciar les activitats de lleure que hi tenen lloc cada estiu. Paral·lelament, a l'esplanada de Cal Tàpies, a tocar del llac, s'estan assecant els llots que s'han extret en les darreres setmanes i que, un cop secs, es traslladaran a l'abocador de Buvalfent.

Les inesperades pluges dels primers mesos de l'any i la renúncia de l'empresa a qui s'havien adjudicat els treballs van torçar els plans de l'Ajuntament que, el mes de gener passat, va buidar el llac perquè s'assequessin els llots acumulats, que en dificultaven les activitats, amb l'objectiu de treure la terra i reomplir-lo al cap d'un parell de mesos.

Com que els fangs no es van eixugar, el consistori va optar per posar en marxa un pla d'urgència i va decidir retirar-los en dues etapes. Un cop completada la retirada i reomplert el llac, s'esperarà que s'assequi la terra per traslladar-la a l'abocador de Bufalvent per a la qual cosa es farà un nou concurs públic.

Davant les complicacions sorgides, el consistori s'havia plantejat tornar a omplir el llac i reprendre els treballs de buidatge a la tardor, però va optar per treure la terra en dues etapes perquè era una solució més econòmica.