Marganell i Collbató van ser els primers a obrir oficina d'assessorament agrari, la primavera del 2017, gràcies al suport econòmic del Patronat de la Muntanya de Montserrat. Una subvenció del projecte d'AraCoop, del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, a final d'any, ha permès desplegar la xarxa que impulsa l'Associació Massís de Montserrat. Ja hi suma Sant Vicenç de Castellet, Sant Salvador de Guardiola, Castellbell i el VilarCastellolí, Vacarisses, Piera i Abrera.

Oficines com la darrera oberta, a Castellbell, reben consultes qye van des del preu al qual s'haurien de llogar els terrenys a aspectes més tècnics del cultiu.

En paral·lel, el projecte inclou, des de fa poc més d'un mes, una borsa de treball per fomentar l'economia social. A diferència del banc de terres, en aquest cas es tracta d'una eina digital que vol «vincular empreses del món agrari ramader i forestal que busquin gent amb persones que busquin feina», explica la coordinadora.

L'Associació Massís de Mont-serrat és una entitat sense ànim de lucre, nascuda el 2011, que pretén «donar una empenta al sector agrícola i ramader de proximitat de l'entorn de Montserrat», explica Hirano.