Cardona acollirà aquest dissabte una nova jornada solidària per recaptar fons en la lluita contra la fibrosi quística. Es tracta del Salí de Cardona, un programa lúdic-esportiu amb finalitats benèfiques que promou per quart any consecutiu la família de Marcel Jódar, un nen del poble afectat per aquesta malaltia. Els diners recaptats es destinaran a la recerca o a la millora d´unitats de fibrosi quística d´hospitals catalans.

La jornada inclourà diverses activitats entre les 8 del matí i les 5 de la tarda, si bé la proposta més emblemàtica convida els assistents a caminar al voltant del perímetre del castell. No és cap competició, però es planteja el repte de la marató completa, amb 28 voltes d´un total de 42 quilòmetres, o la mitja marató, de 14 voltes i 21 quilòmetres. En tots dos casos es deixarà de comptabilitzar a partir de la 1, i la inscripció és 18 euros per persona.

Les voltes al castell començaran comptar a partir de 2/4 de 9 del matí, i després s´organitzaran diverses activitats en paral·lel. Al llarg del mati també hi haurà exhibicions de jumping i zumba, sortejos, una tirolina infantil, un globus captiu darrere el camp de futbol (per un preu de 5 euros), i a les 11 començaran diversos tallers, s´instal·larà un inflable, i es preveu una xerrada sobre la son i els seus beneficis en el descans. A les 2, fideuà popular, i a 2/4 de 5 es pòsarà punt i final a la jornada amb una ballada de gegantons al Parc del Camp Nou. La samareta solidària per participar en les activitats costa 8 euros.