L’Escola Municipal de Música Mestre Josep Maria Castella és el premi Flama de Navàs 2018. Aquest guardó, que impulsen cada any l’Agrupació Sardanista i l’Ajuntament per reconèixer la trajectòria d’alguna institució, entitat o persona del poble, arriba a la seva 35ena edició. L’entrega es fa sempre en el marc de la Festa Nacional dels Països Catalans, el 24 de juny, i encomana a qui el rep el pregó de la Festa Major de l’agost.

L’anunci del nou premi Flama es va fer en un acte públic aquest dijous al vespre per part del regidor de Cultura de l’Ajuntament, Genís Rovira, i del president de l’Agrupació Sardanista de Navàs, Josep Busquets, a la sala de plens. Van valorar el treball que es fa des de l’escola per proporcionar una educació musical d’alt valor pedagògic, social i humanístic, i per formar musicalment persones de totes les edats.

L’Escola Municipal de Música de Navàs va néixer com a Aula de Música l’any 1998, amb 74 alumnes i dos professors. Vint anys després, aquest centre compta amb uns 250 alumnes matriculats i 15 docents, ha impulsat programes musicals eclèctics com els Concerts d’Hivern, i s’ha convertit en un dels principals ambaixadors culturals de Navàs a l’exterior. Recentment, formacions musicals de l’escola han actuat des del mercat setmanal, fins al Cantaxics, o el festival europeu de Sneek (a Holanda), amb l’orquestra, la jazz band i un dels combos. El 9 de juny, la banda participarà al festival SIMFÒNIC, que suma més de cent concerts simultanis i gratuïts realitzats per més de 5.000 estudiants d’escoles de música arreu de Catalunya i les Balears.