Les jornades El Salí per recollir fons en la lluita contra la fibrosi quística d'aquest cap de setmana a Cardona hauran recaptat al voltant dels 9.000 euros. L'organització ha d'acabar de fer el recompte, però tot indica que es rondarà aquesta xifra, segons explicava ahir a aquest diari Sergi Jódar, que fa quatre anys que impulsa aquesta iniciativa com a pare que és d'un nen afectat per aquesta malaltia.

El Salí proposava tota una jornada d'activitats, dissabte, a l'entorn del castell, que van aplegar unes 1.100 persones. Com cada any, la proposta estrella era la de donar voltes pel perímetre del castell (1,5 quilòmetres), a peu o bé participant oficialment en una mitja marató o en una marató completa. Hi va haver 950 participants (dels quals 21 van competir en alguna de les dues modalitats de cursa), amb una mitjana de 5 voltes per persona. Tot plegat, suma uns 7.125 quilòmetres (equivalent a la distància aproximada entre Cardona i Chicago).

A banda de les voltes al castell, també es podia pujar en globus aerostàtic, practicar tirolina o participar en diversos tallers. També es va fer una xerrada sobre la son, i exhibicions de zumba i jumping. A més, es va sortejar un creuer pel Mediterrani i un viatge en autocaravana, entre altres premis menors.

La forta pluja que va caure a l'hora de dinar, va obligar a suspendre la fideuà que hi havia prevista i la ballada de gegants.