Sant Vicenç de Castellet tanca avui el termini de votacions per escollir el guanyador de la Medalla 2018, en reconeixement de veïns i veïnes que han projectat el poble de forma desinteresada.

Els santvicentins hauran pogut viotar durant tot un mes sencer de forma telemnàtica o presencial entre les cinc candidatures aspirants, que s'havien postulat a partir d'un procés participatiu previ.

Es tracta, d'una banda, d'Amaia Valentín, que va néixer l'any 1989 a Sant Vicenç de Castellet i ha estat vinculada al món de l'esport, on ha aconseguit resultats destacats als Special Olympics en esquí i també en altres competicions de caràcter internacional en les disciplines de judo i gimnàstica rítmica.

Tembé opta a la Medalla 2018 Clemente Cañadas. Va néixer l'any 1949 a Macael (Almeria) i ha estat vinculat a l'AMPA de les antigues escoles, va ser cofundador de la Casa d'Andalusia de Sant Vicenç de Castellet l'any 2002 i des de l'aleshores n'és el president. Dels seus treballs desinteressats en l'àmbit de la pedra a diferents punts del municipi destaquen l'arranjament del bust de Francesc Macià a la plaça de la Generalitat.

David Martínez, que va néixer a Castellbell i el Vilar l'any 1982, és l'actual entrenador del club esportiu Kick Boxing Pugnator Castellet i en els darrers anys ha portat el nom del municipi arreu del món a través de la seva participació reeixida en campionats de kick-boxing d'àmbit internacional.

Ricard Gomis va néixer a Sant Vicenç de Castellet l'any 1937 i des de jove es va implicar en les activitats del Centre Excursionista. Els darrers anys ha protagonitzat tasques de voluntariat en les accions populars de rehabilitació i ha participat en la reforestació dels incendis forestals que durant les darreres dècades han afectat el municipi.

Finalment, també aspira a la Medalla Sergi López. Va néixer l'any 2003 a Sant Vicenç de Castellet i actualment estudia 3r d'ESO a l'escola FEDAC. És un jove molt actiu, que col·labora amb diferents entitats del poble, i està vinculat al món de la màgia i de la comunicació.

Aquesta serà la tercera edició de la Medalla de Sant Vicenç. La primera es va atorgar a Josep Gomàriz, president de la Penya Blaugrana, i la segona, a títol pòstum, es va lliurar a qui va ser Policia Local del poble Manuel Garcia Yugüero, que era més conegut com a Mana.