Cardona ha reconegut els 60 anys de trajectòria de l’Assemblea Local de Creu Roja amb l’entrega del Saler d’Or, que s’ha fet aquest diumenge en el marc de la Fira Medieval.

En l’entrega d’aquesta distinció honorífica, decidida per unanimitat del ple, l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va destacar que es tracta de l’entitat social de Cardona amb més història, amb més voluntaris i amb més socis: «la seva funció social és un referent a Cardona i a tot el país», i va recordar que Cardona compta amb una ambulància 24 hores des del 1965 gràcies a Creu Roja. Va dir que «com Protecció Civil són entitats que sempre hi són per ajudar als altres i per sumar, i sempre amb un somriure». Va recollir el Saler el president de l’Assemblea Local, Francisco Ruiz, que va destacar que l’entitat sempre ha treballat per ajudar els altres, especialment als més vulnerables.

A banda del Saler d’Or, també es va fer l’acte de lliurament de la moneda-pagament del dret d’Aimines a la població de Cardona per part de l’empresa Salinera de Cardona. En acabat va tenir lloc una ballada de gegants , i abans de dinar també es va realitzar la dansa vertical a la façana de l’església de Sant Miquel. A la tarda es va fer la dansa Anodrac, un espectacles de música i dansa sobre la vida, la llum i la sal, que posava punt i final a la Fira Medieval.