Monistrol de Montserrat va convertir-se, un cop més, en una vila acollidora i d'acollida per als peregrins que s'hi apropen. La visita d'un grup de refugiats sirians que estan fent algunes etapes del Camí Ignasià va permetre unes hores d'intercanvi cultural entre aquest col·lectiu d'un centenar de persones i els representants i membres amb diverses entitats culturals de la vila: l'Orfeó Monistrolenc, els Gegants de Viserta i l'Esbart Dansaire.

La vetllada va começar a 2/4 de 7 de la tarda amb la rebuda amb la interpretació del cant de l'Himne de Monistrol per part de l'Orfeó Monistrolenc i l'acompanyament del col·lectiu de refugiats sirians fins a la Plaça de l'església de Sant Pere, on van poder assistit al Ball de gegants.

Ja a l'interior de l'església la Regidora de Joventut els va dirigir unes paraules de benvinguda i l'Orfeó Monistrolenc va interpretar algunes cançons del seu repertori, entre les quals va destacar per la seva emotivitat El Virolai. També un trio de sirians va interpretar una part del seu repertori líric, una mostra molt bella de la seva cultura.

En acabar, tot el grup multicultural es va desplaçar fins a l'emblemàtica Plaça del Bo-Bo on el representant dels Gegants de Viserta, Joan Pozo, va introduir als refugiats sirians en la història de Monistrol de Montserrat (amb traducció simultània per un intèrpret) i es van cantar els Goigs de Sant Sebastià. Tot seguit, i després de recórrer el carrer Sant Joan, el nombrós grup va arribar a la Plaça de la Font Gran, on l'Esbart Dansaire Infantil va interpretar alguns balls tradicionals catalans.

La vetllada es va concloure amb l'emotiu Hora dels Adéus i un sopar a la pista poliesportiva abans de pujar a Montserrat a descansar per a la jornada de pelegrinatge que tenien prevista realitzar ja divendres, de Montserrat a Manresa.