L'Ajuntament de Rajadell ha posat en marxa el seus primers pressupostos participatius en què es destinarà una partida d'aproximadament 30.000 euros a fer realitat projectes que proposi i voti la mateixa ciutadania.

Aquest diumenge es va dur a terme la primera reunió informativa i els propers dies totes les cases del municipi rebran un tríptic explicatiu sobre el procés. Properament s'obrirà el període de recollida de propostes, que es tancarà a finals de juliol, en què totes les persones empadronades a Rajadell majors de 16 anys podran presentar un màxim de 3 propostes, cadascuna de les quals no excedeixi un cost de 12.500 euros. Un cop rebudes totes les propostes, una comissió s'encarregarà de revisar-les, validar que compleixin els criteris i se'n seleccionaran deu, que seran les finalistes.

Després de l'estiu, l'Ajuntament de Rajadell editarà un llibret amb les propostes finalistes i, de nou, totes les cases rebran instruccions per poder votar aquelles que els semblin més adequades. Les propostes guanyadores es triaran segons votació popular i també seguint un criteri d'equilibri territorial ja que, donat les característiques del municipi i l'existència de diversos nuclis de població, la comissió del pressupost participatiu de Rajadell podrà atorgar punts addicionals tenint en compte aquest criteri d'equilibri territorial.

Finalment, el procés finalitzarà amb el retorn dels resultats finals a la ciutadania a qui s'informarà del projectes que es duran a terme i els terminis aproximats d'execució. L'Ajuntament de Rajadell inicia aquest procés participatiu amb la voluntat de copsar les necessitats i prioritats de la ciutadania i donar-los resposta incorporant les seves propostes a les inversions pressupostàries previstes per als propers mesos.

D'aquesta manera, Rajadell s'afegeix als diversos muncipis del Bages que porten a terme pressupostos participatius.