L'exposició «Persones que es mouen», organitzada per Metges del Món i que mostra el testimoni d'onze migrants, refugiats, professionals de la salut o defensors dels drets humans, serà la novetat i un dels principals reclams dels actes que el Consell Comarcal del Bages dedicarà enguany al Dia Mundial de les Persones Refugiades, de dimecres, 20 de juny.

Es tracta d'una exposició itinerant que començarà avui mateix a la biblioteca de Cardona i que després es traslladarà a Súria, Navàs i el Pont de Vilomara, fins a mitjan juliol.

A banda de l'exposició, el Consell ha programat altres activitats al llarg de tota la setmana emmarcades en aquesta campanya. Una s'adreça als infants i consistirà en un taller que permetrà als nens i nenes de 8 a 12 anys descobrir en un mapa d'on provenen les persones que arriben al nostre país. L'altra serà una xerrada titulada «Persones que es mouen: qüestió de dret», que posarà sobre la taula la inacció dels governs europeus respecte a l'acollida de refugiats i exiliats.

Per altra banda, dimecres, el Consell farà entrega dels certificats dels mòduls A (alfabetització), B (coneixement laboral) i C (coneixement de l'entorn) a les persones inscrites al Servei de Primera Acollida, a la biblioteca de Sant Vicenç. També s'inaugurarà l'exposició «El món àrab. Nos[altres]», que es podrà visitar fins al 27 de juny i que mostra l'origen i els costums d'aquest col·lectiu, per combatre l'islamofòbia.