Joan Zapata ha sortit escollit com a cap de llista del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) a Navarcles per als comicis municipals que s'han de celebrar el maig del 2019. Com ja es va anunciar a la Convenció Municipalista del partit, que va tenir lloc el passat cap de setmana, la llista es presentarà sota el paraigües de la marca de Junts per Catalunya.

Zapata ha cursat la diplomatura d'arquitectura tècnica. Ha estat treballant en diverses constructores d'enginyeria i arquitectura i en promotores immobiliàries. Actualment, treballa com a freelance dins del sector. Arrelat a la vida del poble, va formar part de la junta del Club Hoquei Navarcles.

La seva candidatura ha tingut l'aval de tots els associats i associades assistents del municipi. L'assemblea va ser conduïda pel seu president local, Josep Creus, i va comptar amb la presència i les intervencions de la presidenta comarca, Ivet Castaño, i el coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí.

Zapata va explicar el seu projecte per Navarcles, tot manifestant la il·lusió i l'empenta per "liderar el partit i l'alcaldia al poble, amb la intenció d'encomanar les ganes de canvi a tots els navarclins i navarclines".