Els tres regidors del PDeCAT, a l'oposició a l'Ajuntament de Moià, on governa AraMoià amb una majoria de deu, van abandonar la sala a mitja sessió en el darrer ple, dimecres al vespre, pels «greus defectes de forma» que van detectar en els punts de l'ordre del dia que se sotmetien a votació. Els convergents lamenten que es portessin al ple «simples documents Word sense signatura ni validesa legal» per comptes dels corresponents dictàmens, i es van negar a participar-hi, «no per una qüestió política sinó de seguretat jurídica dels regidors», entenent que davant d'aquesta falta d'autenticitat «incorreríem en una irresponsabilitat», segons la portaveu convergent, Maria Tarter.

La controvèrsia es va donar en l'inici del tercer punt, en què començava la part corresponent a les votacions dels dictàmens. Enlloc d'això, «ens vam trobar amb les actes de la comissió informativa en format Word, en alguns casos sense les signatures de l'alcalde i els tècnics, i sense la seva transformació en un dictamen com correspon portar en un ple». En aquestes circumstàncies, el PDeCAT va demanar la retirada de tots els punts afectats, del 3 al 10 (el vuitè ja s'havia retirat abans de la sessió per la manca d'un informe), però no es va acceptar, i van abandonar la sala. El secretari municipal va defensar la legalitat del procediment, i l'alcalde, Dionís Guiteras, va titllar l'actitud dels convergents d'«electoralista», entenent que «no és la millor manera de queixar-vos d'això en una sessió de ple, aquí i ara».

Acabades les votacions fins al punt 10 (que es van aprovar amb la majoria absoluta d'AraMoià), els regidors absents van tornar a accedir a la sala per participar en els apartats pendents de control i fiscalització i de precs i preguntes, «però no se'ns va deixar perquè ja es va aixecar la sessió», lamenta Tarter.

El PDeCAT es mostra sorprès per aquesta situació, amb què diu que no s'havien trobat mai fins ara. Si no es canvia la metodologia, en endavant actuaran de la mateixa manera perquè «no volem votar coses incompletes i mal fetes», diu Tarter.