Com a mesures de protecció de les terrasses, l'Ajuntament planteja algun tipus d'estructura amb barrera, pintura i senyalització, amb el doble objectiu «que sigui visible i que pari cops si hi ha l'impacte d'algun vehicle», diu la regidora d'Obres i Manteniment, Laura Vilanova.

L'opció que està guanyant pes és la d'unes illetes gual amb banderola que protegeixin la terrassa a banda i banda. Tenen una base de formigó armat prefabricat d'unes dimensions de 130x96 centímetres, i 14 d'alçada, amb una banderola metàl·lica incrustada al mig.

És una solució que no acaba de convèncer els propietaris afectats. La majoria consideren que és una estructura exagerada i possiblement molt costosa perquè, segons diuen, aquesta obra implica foradar la calçada.

Els propietaris tampoc no entenen per què es vol imposar aquesta mesura si la terrassa és a la calçada, i en canvi, si és damunt d'una vorera o d'un passeig, no es requereixi cap mesura addicional tret de deixar una amplitud de pas mínima d'1,5 metres. La regidora explica que, a Sant Joan, totes les voreres tenen una vorada de certa alçada, o pilones posades pel mateix ajuntament.