Vicenç Llorens Concustell serà el nou cap de llista del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) a Sant Fruitós de Bages per a les eleccions municipals del maig de l'any vinent, que es presentarà sota la marca de Junts per Catalunya. D'aquesta manera substituirà la que ha estat la cap de llista en les dues darreres legislatures, Mercè Casals. El nou candidat va ser escollit en les primàries internes celebrades dijous al vespre.

Llorens és regidor a l'oposició a l'Ajuntament de Sant Fruitós des del 2011, on ha compartit grup municipal amb la fins ara cap de llista Mercè Casals, que va entrar a l'Ajuntament el 2007 de número 3, amb l'exalcalde Josep Rafart. Aquell any, CiU va obtenir majoria absoluta (amb 7 de 13 regidors) i Casals va ser regidora de Serveis Socials, Sanitat i Cultura. En les dues darreres legislatures, amb Casals com a cap de llista, CiU, que històricament havia governat al municipi, ha estat a l'oposició.

El nou candidat, casat i pare de dues filles, és enginyer tècnic de mines per la UPC i ha cursat diversos cursos de formació en aquesta especialitat. Des del 2008 és el president de l'Associació de Veïns de la Urbanització de Pineda de Bages i des del 2015 és membre del cor de la parròquia de Sant Fruitós, de la qual l'any passat en va ser escollit tresorer del consell. Col·labora amb l'organització de la caminada de l'entitat «Posa't en marxa», i també ha participat en la cavalcada de Reis del poble diversos anys.

Pel que fa a la seva trajectòria professional, ha ocupat diversos càrrecs, des d'administratiu fins a director tècnic i de producció d'empreses dedicades a l'obra pública i la mineria. Actualment és copropietari de l'empresa Geoblasting SL, i alterna les seves tasques laborals, tant per compte d'altri o com a autònom, dins l'àmbit de la mineria. Ha impartit diversos cursos i conferències entorn d'aquesta temàtica, així com també ha publicat diversos articles editats pel Col·legi d'Engi-nyers Tècnics de Mines.

El nou candidat va ser escollit en les primàries internes del partit en una assemblea que va ser conduïda pel president local, David Fernández, i va tenir la presència i les intervencions de l'actual cap de llista, Mercè Casals; la presidenta comarcal del PDeCAT, Ivet Castaño, i el president de vegueria de la Catalunya Central de la formació, David Font. Durant l'acte, Llorens va explicar que vol treballar per ajudar a fer de Sant Fruitós aquell espai de convivència amb la bona qualitat de vida i de cohesió social que tots els seus ciutadans desitgen i mereixen.

Actualment, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages està governat per la formació Gent fent Poble, encapçalada per Joan Carles Batanés, a través d'un acord amb el PSC, mentre que PDeCAT i ERC són a l'oposició.