El camp de futbol de Sant Vicenç de Castellet va viure ahir la seva darrera jornada d'activitats abans de la remodelació integral prevista per aquest estiu.

Durant tot el matí es van realitzar diverses activitats obertes a tots els públics, com ara un partit entre els actuals veterans de la Unió Esportiva Castellet i antics jugadors santvicentins, un partit de futbol 7 femení entre jugadores en actiu i antigues jugadores sanvicentines o un esmorzar vermut a càrrec de l'associació gastronòmica Ceps i Manduca.

Ja al vespre, es van realitzar els parlaments de presentació del nou projecte, en què, en primer lloc, l'alcalde Joan Torres va repassar l'acció de govern dels darrers set anys i va anunciar que la finalització de les obres està prevista per al proper mes de febrer.

En segon lloc, el regidor d'Urbanisme i Esports, Toni Calveras, va agrair la col·laboració a tots els membres que «en un moment o altre han passat pel club» i va anunciar que mitjançant una comissió de savis del futbol formada per membres històrics de l'equip es treballarà el nom del nou camp, la personalització de la instal·lació i una mascota que es vol tenir a punt per a la inauguració.

Precisament un dels membres d'aquesta comissió, Josep Maria Llovet, va finalitzar els parlaments repassant la història del club i del camp de futbol actual, on es va disputar el primer partit el dia 2 d'octubre del 1925.

La primera pedra

Posteriorment, es va portar a terme l'acte de col·locació de la primera pedra del nou camp, realitzat entre els membres del govern, els membres de la comissió de savis del futbol i els nens, «que representen el futur de l'equip».

Mitjançant l'enterrament d'una caixa que contenia un exemplar de Regió7 d'ahir, dissabte 30 de juny, unes monedes de curs legal, un pot amb terra del camp santvicentí i una de les samarretes que han vestit els equips durant la cloenda, es va tancar l'etapa de 102 anys (1916-2018) d'història que suma el club en aquest camp per encetar-ne una de nova un cop finalitzin les obres.

Finalment, l'acte va concloure amb un concert gratuït a càrrec del grup Edna i de DJ Delay.

Més de 7.000 metres quadrats

El projecte suposa una inversió d'1,4 milions d'euros i es preveu que estigui finalitzat, segons el mateix alcalde, el febrer del 2019. Les noves instal·lacions -que englobaran un terreny de 7.267 metres quadrats- tindran un camp de gespa artificial de 90x45 metres, dos edificis de serveis, terrassa amb espai de bar i una graderia per a vora 300 persones.