Nous senyals informant que pel carrer de Sant Marc no hi poden passar els conductors, excepte els veïns dels sectors Escodines-Sant Bartomeu i de Santa Llúcia-Vall-fonollosa, i presència continuada de la Policia Local, situada a la rotonda de Sant Marc i també al Camí de la Cova, on fa recular els vehicles que no són de veïns o bé, com ja es va dir des del primer dia, no van a la Cova, a la Seu o a l'aparcament Centre Històric.

Són les mesures que va aplicar l'Ajuntament aquest dijous al migdia per aturar l'allau de cotxes que havia portat cap a les Escodines el primer dia -dimecres- del tall de la Via de Sant Ignasi per les obres d'urbanització que han començat en el tram del vial entre el carrer de Vidal i Barraquer i la plaça de Sant Ignasi. I per aturar una revolta a les Escodines, que tenia previst tallar el carrer aquest divendres mateix si el consistori no reaccionava.

Les obres implicaran tenir completament tallada al trànsit de vehicles la Via de Sant Ignasi durant dos mesos i, amb només un carril, que encara no se sap si serà el de pujada o el de baixada, els tres mesos següents.

Queixes a l'Ajuntament

Davant del constant pas de vehicles per les Escodines -l'únic lloc, juntament amb el carrer de Santa Llúcia, per on podien passar els vehicles una vegada es trobaven el tall a la plaça de Sant Ignasi-, els veïns es van anar a queixar a l'entitat veïnal i aquesta a l'Ajuntament. Carme Carrió, presidenta de l'associació de veïns del barri, va explicar a Regió7 que han donat per bones les noves mesures aplicades sempre que l'Ajuntament no abaixi la guàrdia i que, per tant, havien decidit no portar a terme el tall de circulació que tenien previst fer dijous a la tarda. La responsable veïnal remarcava que, dimecres, el trànsit que va passar per les Escodines va ser una bogeria, i que dijous ja era una altra cosa.

A l'altre costat del tall, els vehicles han d'anar obligatòriament cap al Vidal i Barraquer i el carrer de Viladordis, que només són de pujada tant l'un com l'altre.