Més de 1.300 veïns i veïnes han emès el seu vot per a l'elecció de la persona a qui li serà atorgada la Medalla de Sant Vicenç, que es manté en secret fins a la concessió. L'acte de lliurament de la Medalla 2018 se celebrarà aquest dissabte a partir de dos quarts d'una del migdia a l'auditori de l'Espai Ateneu, en el marc de la festa major del poble, que se celebra aquest cap de setmana.

En el marc de la convocatòria també es lliurarà la Medalla Extraordinària a l'investigador santvicentí Ramon López de Mántaras, pioner en el camp de la intel·ligència artificial.

Enguany s'havien proposat un total de cinc candidats, triats després d'un procés de participació, als quals la ciutadania ha pogut votar: Amaia Valentín, Clemente Cañadas, David Martínez, Ricard Gomis i Sergi López.

Amaia Valentín va néixer l'any 1989 a Sant Vicenç de Castellet i ha estat vinculada al món de l'esport aconseguint resultats destacats als Special Olympics en esquí i també altres competicions de caràcter internacional en les disciplines de judo i gimnàstica rítmica.

Clemente Cañadas va néixer l'any 1949 a Macael (Almeria) i ha estat vincular a l'AMPA de les antigues escoles, va se cofundador de la Casa d'Andalusia de Sant Vicenç de Castellet l'any 2002 i des de l'aleshores n'és el president. Dels seus treballs desinteressats en l'àmbit de la pedra a diferents punts del municipi destaquen l'arranjament del bust de Francesc Macià a la plaça de la Generalitat.

David Martínez, nascut a Castellbell i el Vilar l'any 1982, és l'actual entrenador del club esportiu Kick Boxing Pugnator Castellet i en els darrers anys ha portat el nom del municipi arreu del món a través de la seva participació exitosa en campionats de kick boxing d'àmbit internacional.

Ricard Gomis va néixer a Sant Vicenç de Castellet l'any 1937 i des de jove es va implicar amb les activitats del Centre Excursionista. Els darrers anys ha protagonitzat tasques de voluntariat en les accions populars de rehabilitació de Castellet i participant en la reforestació dels incendis forestals que durant les darreres dècades han afectat el municipi.

Sergi López va néixer l'any 2003 a Sant Vicenç de Castellet i actualment estudia 3r d'ESO a l'Escola FEDAC. És un jove molt actiu, que col·labora amb diferents entitats del poble, i està vinculat al món de la màgia i de la comunicació. Fa el seguiment informatiu dels esdeveniments del municipi i col·labora amb els mitjans de comunicació locals.

Aquest any la Medalla ha comptat amb una nova comissió organitzadora que ha estat renovada per fomentar un reconeixement que posa en valor la trajectòria d'aquelles persones que han dedicat bona part del seu temps a Sant Vicenç de Castellet.

Aquesta és la tercera edició de la Medalla. La primera es va atorgar a Josep Gomàriz, president de la Penya Blaugrana, i la segona, a títol pòstum, es va lliurar a qui va ser Policia Local del poble Manuel Garcia Yugüero, que era més conegut com a 'Mana'.