El grup comarcal del PSC, a l'oposició al Consell Comarcal del Bages, demana una resposta «immediata» davant «la crisi» que considera que s'ha generat dins l'àrea de Turisme després de la renúncia del seu cap, que hauria estat provocada per «una actitud desconsiderada i inacceptable» del conseller de Promoció Econòmica, Joan Badia.

El PSC retreu al govern comarcal (d'ERC-ICV) «la manca de bona gestió de l'equip humà per part d'alguns consellers», i denuncia «les formes en les actuacions d'alguns d'ells, que sembla que han descuidat o fins i tot s'han extralimitat en l'exercici de les seves funcions». El PSC mostra el seu «malestar» per la situació sense precisar més detalls sobre els motius que haurien desencadenat la crisi, i davant d'aquest desconeixement demana explicacions tant al president comarcal, Agustí Comas, com a Badia, i també al conseller de Turisme, Josep Canals, i a la consellera de Règim Intern, Estefanía Torrente, sobre «què ha passat, per què ha passat, i com es pensa resoldre». I és que, tot plegat, ha fet que els tres treballadors de l'àrea registressin fa uns dies una instància al Consell de suport al seu cap.

El president comarcal, Agustí Comas, precisava ahir a aquest diari que «ha estat una renúncia al càrrec de cap, però continuarà com a tècnic». Sense concretar, tampoc, els motius de la qüestió, Comas apuntava una reunió «en què els treballadors no haurien estat d'acord amb les formes amb què es van dir certes coses». Entén que hi ha situacions en què «potser no s'han sentit còmodes», però treu ferro a la situació, i assegura que ja s'ha vist amb els treballadors que han presentat la instància «en una trobada per aclarir conceptes molt positiva». Ara es vol trobar amb el fins ara cap de l'àrea de turisme, que ara està de baixa, perquè es replantegi la renúncia.

Comas insisteix que «aquesta àrea funciona molt bé i mai ningú ha posat en dubte la seva feina».