El nou edifici de l’escola La Serreta de Santpedor comença a prendre forma sobre el paper. L’arquitecte encarregat de dissenyar-lo, Joan Forgas, ha presentat aquest dimarts l’avantprojecte del futur equipament, que es construirà en un terreny molt proper a la ubicació actual, més al nord i mirant cap al sud per aprofitar al màxim la lluminositat.

La nova escola serà d’una sola línia educativa, i ocuparà una superfície de 2.320 metres quadrats, amb capacitat per a 225 alumnes. L’avantprojecte preveu un edifici de planta baixa més un pis, tot i que en alguns punts tindrà fins a tres nivells per salvar l’orografia del terreny.

Al seu interior, l’escola tindrà un espai d’educació infantil apte per a 55 nens i nenes repartits en tres aules, lavabos per a nens i mestres, aula de psicomotricitat, tutoria i magatzem. En l’espai destinat a educació primària hi haurà 10 aules, 6 per als cursos més una de desdoblament, una de reforç, una aula específica i una d’informàtica. També tindrà cuina, magatzem i lavabos. Els espais comuns es disposen de manera diferenciada amb espai polivalent amb vestidors, magatzem i un escenari. A més, espais de serveis i l’espai reservat per a administració del centre, consergeria i AMPA.

La presentació d’aquest dimarts s’ha fet a la direcció del centre i a representants de l’AMPA, i també hi han assistit l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, i l’arquitecte municipal, com també representants de la delegació del govern a la Catalunya Central i del departament d’Ensenyament. A la reunió s’ha posat de manifest la voluntat que aquesta escola disposi de molts espais compartits entre classes, i que sigui lluminosa i moderna, unes peticions que recollirà l’equip redactor de cara al projecte definitiu, i amb qui s’han acordat futures trobades.