El Consell Comarcal del Bages ha signat un conveni amb onze ajuntaments de la comarca perquè puguin disposar d’un servei d’assistència tècnica en matèria d’enginyeria. Per poder-ho dur a terme, el Consell ha contractat tres professionals funcionaris per a la prestació de les tasques pròpies d’enginyer municipal.

L’objectiu d’aquest servei és l’optimització de recursos i garantir la solvència tècnica dels professionals, mitjançant la mancomunació del servei, que comporta una reducció de costos, i pel fet que els professionals treballen en xarxa, compartint coneixement i aprofitant la feina feta pels companys. A més, aquest sistema permet harmonitzar els criteris entre administracions.

En concret, en el darrer any el servei s’ha desplegat als municipis de Fonollosa i Navàs, i ara s’amplia a nou ajuntaments més, com són el d’Artés, Avinyó, Sant Mateu de Bages, Gaià, Cardona, el Pont de Vilomara i Rocafort, Monistrol de Montserrat, Castellgalí i Talamanca. Amb aquest servei, «el Consell Comarcal fa una clara aposta per donar suport de qualitat als municipis optimitzant la prestació de serveis i la gestió municipal, a través de les economies d’escala, i a més, aquesta contractació permetrà compartir experiències entre els municipis», apunta el conseller comarcal de Territori i Medi Ambient, Marc Aloy.

Les tasques que realitzen els enginyers municipals són els de redacció d’informes d’activitats i llicències d’obra i el seu control i inspecció; control i gestió de l’enllumenat públic exterior; manteniment d’edificis i instal·lacions municipals; gestió de l’eficiència energètica d’equipaments municipals; redacció de projectes, memòries tècniques i direcció d’obres municipals i la seva supervisió; supervisió de serveis públics com l’abastament d’aigua, el sanejament, o la recollida de residus...; i els subministraments gas i electricitat, entre altres.