Els veïns de Balsareny tenen temps fins a aquest diumenge per votar en els primers pressupostos participatius convocats al municipi, als que l'Ajuntament ha destinat una partida d'un total de 50.000 euros.

Tal i com ja va informar aquest diari quan es va obrir el periode de votació, els ciutadans poden escollir entre un total de vuit projectes que, en aquesta primera edició, han presentat els grups municipals, tot i que «la gran majoria venen d'aportacions que se'ns han anat fent per part d'alguns particulars i col·lectius», segons van precisar fonts d'aquest Ajuntament del Bages.

Hi ha propostes d'inversió ben variades, com són l'adquisició d'un piano per a la sala del Sindicat, millores en parcs esportius, obres d'arranjament al parc de l'Escola de Música, propostes saludables com la instal·lació d'alguns bancs per fer exercici, l'adquisició d'una pàgina web pròpia i renovada de l'Ajuntament o millores estructurals a l'antic escorxador amb l'adquisició de gàbies per a gossos i gats que es troben temporalment abandonats o perduts.

Les votacions es poden realitzar a través de la web www.balsareny.cat/participa. Hi poden votar els majors de 16 anys empadronats al municipi i s'han habilitat dos espais, l'ajuntament i la biblioteca, per al vot presencial. Les propostes s'executaran per ordre de vots obtinguts fins a esgotar la quantitat màxima de 50.000 euros.