La recollida de roba solidària a Navarcles s'ha consolidat i puja durant el primer semestre de l'any. El servei, impulsat per Humana Fundació Pueblo a Pueblo i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Navarcles, ha recollit 18.200 peces de roba, el 9'8% més que l'any anterior i el que suposa 8.803 quilos de tèxtil usat, mentre que les dades del mateix període del 2017 són de 8.016 kg. D'aquesta forma, les xifres de balanç superen les perspectives d'evolució planificades.

La Fundació podrà promoure la reutilització i el reciclat d'aquestes peces que ja no s'utilitzen i que s'introduiran de nou al mercat. El tèxtil recollir procedeix dels contenidors on s'hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans.

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l'estalvi de recursos naturals, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de vuit tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 27 tones de CO2 a l'atmosfera.

La responsable l'àrea de Recollida d'Humana a Catalunya, Àgata Soler-Roig, agraeix la solidaritat dels veïns i veïnes però adverteix que "encara queda molt camí per recórrer". La responsable assegura que "el residu tèxtil és un recurs amb una segona vida que contribueix a la sostenibilitat del planeta". Soler-Roig, a més, afegeix que aquest "és un actiu que, gestionat amb vocació social, es converteix en motor de progrés a Catalunya i de generador de fons per a la cooperació al desenvolupament a l'hemisferi Sud".