13 de juliol de 2018
13.07.2018

La colònia Arquers de Cardona podria tenir un espai formatiu

Es planteja crear una Casa d'Oficis, que permetria que joves de Cardona aprenguessin sobre la rehabilitació d'habitatges amb sessions teòriques i pràctiques

13.07.2018 | 17:32
Visita del procés participatiu sobre el futur de la colònia

L'antiga colònia minera Arquers de Cardona podria acollir una Casa d'Oficis. Es tracta d'un projecte que permetria que joves de la vila (d'entre 16 i 24 anys) i amb estudis finalitzats d'ESO, batxillerat o cicle formatiu de grau mitjà o similar) es formessin durant un any en matèries relacionades amb la rehabilitació d'habitatges, com ara fusteria, construcció, electricitat, instal·lacions sanitàries o energies renovables, entre altres.

Durant els primers sis mesos els joves rebrien formació professional, becada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), mentre que els altres sis mesos complementarien aquesta formació amb el treball, mitjançant un contracte laboral remunerat, en una de les casetes de titularitat municipal de la colònia Arquers.

Des de l'Ajuntament de Cardona i des de l'Agència de Desenvolupament Local de Cardona i Solsona, impulsora del projecte„ s'anima als joves a inscriure's, ja que es tracta d'una molt bona oportunitat per millorar la seva qualificació professional i les seves possibilitats d'inserció al mercat de treball.

A més, es valora molt que el projecte es pugui desenvolupar a la colònia Arquers, ja que entre les propostes que han sortit en el procés participatiu que s'ha fet per definir el seu futur hi havia, precisament, peticions referents a fer-hi algun tipus de projecte relacionat amb la rehabilitació, l'ocupació i l'emprenedoria.

Per a poder explicar el projecte, es farà una sessió informativa aquest pròxim dimecres 18 de juliol (a les 11 h a la sala de formació de l'Ajuntament de Cardona). Els joves que vulguin més informació, també poden trucar al 93.869.22.87.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2019 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2018/19