El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat reforçarà l'oferta de transport públic en bus entre el Bages i el Berguedà i també la connexió d'aquestes comarques amb Barcelona amb noves expedicions. Les ampliacions es faran a partir del dimecres 12 de setembre, coincidint amb l'inici del curs escolar.

Durant els dies feiners al matí (de dilluns a divendres no festius) es crearà una nova expedició a les 6.50 hores entre Manresa i Navàs, que enllaçarà amb l'expedició actual que surt des de Navàs cap a Berga a les 7.30. D'altra banda, i en aquest cas a les tardes, es crearà una nova expedició de dilluns a divendres feiners a les 16.30 hores des de Berga cap a Manresa.

Pel que fa als dissabtes, diumenges i festius, es crearan dues noves expedicions d'anada i de tornada entre Berga, Navàs, Sallent i Barcelona. Els dissabtes, les sortides des de Berga en sentit Barcelona seran a les 11.00 hores i a les 13.00 hores, i les incorporacions des de Barcelona cap a Berga seran a les 13.30 hores i a les 17.00 hores.

Així mateix, es consoliden els reforços de les expedicions que tenen una alta demanda, com són les sortides des de Berga a Barcelona a les 8.30 hores els dilluns lectius i a les 17.30 hores els diumenges. També les sortides de Barcelona cap a Berga els divendres lectius a les 12.30 hores i a les 15.00 hores els dissabtes feiners; o bé els de les 17.15 hores i 19.00 hores dels dijous i divendrs lectius.

Tots aquests serveis els ofereix la companyia Alsina Graells, que l'any passat va veure incrementades el 10,2 % les comunicacions entre el Berguedà i Barcelona respecte del 2016, i aquest any, fins al juny, ja és del 13,8 %. També creixen les comunicacions entre el Bages i el Berguedà.