L'Ajuntament de Cardona ha sol·licitat al Govern català que la reindustrialització del municipi sigui considerada d'interès general per la Generalitat. Això implicaria la possibilitat d'incentivar la instal·lació d'empreses al poble mitjançant la possibilitat d'aplicar bonificacions o exempcions en impostos, taxes i cànons que són competència de la Generalitat.

La sol·licitud es va fer en una trobada recent que l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va mantenir amb el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, i amb la directora general d'Indústria, Matilde Villarroya, i en la qual els dos representants de la Generalitat es van comprometre a estudiar la viabilitat de la proposta, segons ha assegurat Estruch.

L'objectiu és incentivar l'atracció de projectes que consolidin i incrementin l'activitat industrial de Cardona i hi mantinguin i regenerin l'ocupació, amb possibles ajudes fiscals (amb les corresponents modificacions legislatives) per a aquelles iniciatives industrials que mantinguin o creïn nova activitat al municipi per a un període mínim de tres anys. Entre altres coses, amb aquestes mesures l'Ajuntament pretén contrarestar l'efecte de la marxa d'Ercros, ara fa uns mesos, i per això la proposta es considera prioritària i estratègica per al municipi.

Per altra banda, Estruch també ha posat en valor que des de l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa (Acció) hi hagi el compromís de vetllar per l'equilibri territorial en l'oferiment de sòl industrial per a nova indústria, la qual cosa pot beneficiar Cardona i tota la Catalunya Central en el seu conjunt.Ampliació del polígon La Cort

En la reunió amb Joaquim Ferrer i Matilde Villarroya, Estruch també va informar de l'inici dels treballs d'ampliació del polígon industrial La Cort per part de l'Ajuntament «amb l'objectiu de disposar el més aviat possible de nou sòl industrial». També va recordar que ja s'han mantingut cinc trobades amb l'Incasòl per estudiar la viabilitat de les zones d'ampliació proposades, tant en aquest mateix polígon, com també a l'altra banda de la carretera C-55 i darrere de la gasolinera Vilalta.