La rehabilitació de l'antiga fàbrica tèxtil de Cal Clarassó de Santpedor per convertir-la en un espai sociocultural i intergeneracional ha fet un pas més. El ple de l'Ajuntament de Santpedor ha aprovat aquest dimarts l'adjudicació de les obres de la primera fase. L'empresa constructora manresana, Construccions Somic SL, del Grup Sorroche, serà l'encarregada dels treballs que arrencaran aquest proper mes d'agost.

Aquesta primera fase, que té un cost de prop de 750.000 euros i un termini d'execució de 8 mesos, preveu la consolidació de l'estructura exterior de l'edifici que inclou les façanes, la coberta i la xemeneia de l'antiga fàbrica. També contempla la urbanització dels carrers de l'entorn.

Segons han informat des del consitori, a la licitació de la primera fase de la restauració de Cal Clarassó s'hi van presentar quatre empreses, de les quals dues tenen la seu social al Bages, una a Barcelona i una quarta al País Valencià.

La constructora del Grup Sorroche, Construccions Somic SL, amb seu a Manresa, es va endur el projecte. La proposta que va presentar millorava en un 10% l'oferta econòmica que se situa en prop de 750.000 euros sense comptar l'iva. També reduïa el termini d'execució de l'obra. Si bé es demanava que com a màxim fos de 9 mesos, l'empresa es compromet a fer-la en 30 dies menys. Aquests dos punts, juntament a altres aspectes tècnics, han fet que fos la proposta més ben valorada en el concurs i el ple ha fet el darrer pas aprovant-ne l'adjudicació.

La rehabilitació de Cal Clarassó és una de les obres emblemàtiques d'aquesta legislatura i es farà en tres fases: la primera que s'ha adjudicat ara, i que actua sobre estructura i urbanització de l'entorn; la segona que es deixa per a més endavant i comporta el condicionament dels interiors de l'edifici; i la tercera que consisteix simplement en l'adquisició del mobiliari.

L'edifici de dues plantes acollirà la llar d'avis de Ca l'Arola però també disposarà de diferents espais polivalents per fer-hi tallers, xerrades i actuacions, a més d'un bar i restaurant. La rehabilitació de la fàbrica, que és dins de la muralla del segle XIV i al costat del portal de Sant Francesc, conservarà les restes de l'antiga muralla medieval que van aparèixer en una de les parets. Es preveu que el nou equipament sigui una realitat a final del 2020 amb un cost total d'1,7 milions d'euros.