Santpedor ha celebrat aquest dijous els actes centrals de la festa major petita, que ha tingut dos dies d’activitats en què els veïns han renovat un any més el vot de poble a Santa Anna.

Més d’un centenar de persones han caminat aquest dijous al matí en pelegrinatge des de l’ermita de Sant Francesc fins a la de Santa Anna amb la bandera del poble al capdavant i després de les matines que han recorregut el casc antic amb els grallers. Un cop a l’ermita, s’ha fet l’ofrena a la patrona, una missa, i un esmorzar popular, en el que és un dels actes més tradicionals d’aquesta celebració. Per a qui no volia pujar a peu, l’Ajuntament ha habilitat un trenet. Per a la tarda hi ha previstes sardanes.

El programa va començar ahir amb el lliurament de premis del segon concurs de balcons florits i la renovació del vot de poble, que va omplir de gom a gom la plaça Gran. Com marca la tradició, l’alcalde, Xavier Codina, va lliurar una ofrena al rector de Santpedor, i es va fer el traspàs de la bandera de la Vila, que durant el darrer any ha guardat el Club Recreatiu i ara ha passat a mans del CN Santpedor.

L’assistència també va ser nombrosa en la mostra de cultura popular posterior al repic de campanes del campaner Jordi Espinalt, en què van actuar la colla castellera, els bastoners, els geganters, la colla sardanista, els bous de foc, i la coral de la llar d’avis de Ca l’Arola. La festa es va acabar amb una botifarrada popular i un ball organitzat per la llar d’avis a la plaça.