La Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya ha reconegut la singularitat del cementiri municipal de Sant Fruitós de Bages i l'ha inclòs en el projecte de Viles Florides. Es tracta d'una admissió pionera pel que fa als cementiris municipals.

Viles Florides és una iniciativa que vol posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic d'aquells projectes d'enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l'àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. En el cas del cementiri de Sant fruitós, entén que un dels aspectes que el diferencien de la resta és el parc jardí existent al seu interior, d'una superfície verda de 3.540 m2, que suposa el 52% de la superfície total del recinte (de 6.860 m2), per la qual cosa la zona verda supera la superfície construïda de nínxols, panteons i vials.

És una àrea on es combina la gespa, l'arbrat, el paviment amb gespa i el mobiliari urbà. També hi ha espais per al repòs i la meditació «sense l'aclaparament d'un excés de nínxols, atapeïts de camins generalment asfaltats i on la vegetació és escassa i inexistent, com passa en altres cementiris», segons consta a la pròpia web de Viles Florides. També posa en valor l'horari d'obertura, que és un dels més amplis de la comarca, i la il·luminació nocturna que té.

El cementiri municipal de Sant Fruitós s'integra dins el recinte funerari que ha d'incloure un futur tanatori amb crematori i un parc del record, que també gestionarà Eternam.